Alexandru-George Lazăr

Alexandru-George Lazăr, candidat la Camera Deputaţilor, este avocatul diasporei. Persoană integră şi onestă, de un profesionalism indubitabil, Alex cunoaşte bucuriile şi necazurile oamenilor din diaspora personal. Este un avocat şi profesor universitar premiat internaţional, care îşi doreşte să îşi folosească experienţa în favoarea românilor din străinătate.

Din păcate, Alex Lazăr nu a reușit să strângă cele 6.500 de semnături necesare depunerii candidaturii. Acesta este mesajul lui pentru românii din diaspora.

 

 

Diaspora, candidat la Camera Deputaților

alexandru-george-lazar

Biografie

Alexandru George Lazăr, trăiește de mai bine de 10 ani în Spania, unde lucrează ca partener al unei case de avocatură specializată în consultanţa în Dreptul Afacerilor şi Drept Internaţional, cu sediul în Barcelona.

De asemenea, el preda ca profesor asociat la Facultatea de Drept din cadrul Universității Pompeu Fabra, dar și în cadrul cursurilor de formare a avocaților ale Baroului din Barcelona și Baroului din Sabadell, fiind totodată doctorand în programul Fundamentele Dreptului Economic și al Companiilor al ESADE Barcelona și directorul Masterului în Compliance Economist & Jurist realizat în colaborare cu ISDE.

Săptămâna trecută Alexandru Lazăr și-a anunțat intenția de a candida independent la Alegerile Parlamentare din decembrie, cu propunerea de a fi \”avocatul diasporei\” și sub platforma „Diaspora Împreună Contează!”

Social


Programul candidatului

Ca avocat am învățat că fiecare problema trebuie tratată ca fiind unica și cea mai importantă problemă. Același lucru doresc să îl aplic dacă romanii din diapora îmi vor acorda încrederea lor. Problemele din Spania nu sunt aceleași cu cele din Italia, SUA, UK, Moldova, Franța etc, ci avem probleme diferite în funcție de țările în care ne aflăm. Iar propunerile de soluții generice nu vor rezolvă cu adevarat problemele, decât parțial și imperfect. De aceea, trebuie să dăm răspunsuri punctuale la problemele ale diasporei.

Set propriu de teme cu care intru în acest concurs electoral și către care vreau să îmi direcţionez atenţia în primele momente ale mandatului include:

·         costuri ridicate pentru servicii consulare;

·         situații de discriminare (xenofobie);

·         apărarea drepturilor angajaților (sunt foarte multe abuzuri);

·         oferire de asistență socială și juridică femeilor ce sunt căsătorite în diaspora și sunt maltratate (ele sunt foarte vulnerabile deoarece sunt departe de casă);

·         probleme legate de ipoteci și creanțe către bănci, respectiv abuzuri din partea bancilor;

·         soluționarea repatrierii corpurilor neînsuflețite;

·         crearea unui fond special destinat implementarii unui sistem alternativ de învățământ în limba română;

·         crearea unui incubator de afaceri pentru românii din străinătate;

·         crearea unei burse de locuri de muncă pentru românii din străinătate;

·         deschiderea în cadrul consulatelor a unor birouri DPRRP care să se ocupe de problematicile specifice ale comunitatii, inclusiv de finantarea proiectelor și organizarea unor cursuri pentru elaborarea, gestionarea și implementarea de proiecte;

·         simplificarea procedurilor de finanțare prin aplicarea soluției de avans 50% – situație care ar decongestiona și eficientiza foarte mult realizarea proiectelor strategice pentru comunitate;

·         crearea unor centre socio-culturale multifuncționale care să devina puncte de reper pentru comunitatea românească (librărie, bibliotecă, sală de spectacole, sală de expozitți, magazin artizanat românesc,etc.)

Cu toate acestea, programul meu vreau să răspundă problemelor reale ale românilor din diaspora. De aceea, îl dezvolt împreună cu toți românii din diaspora care doresc să se implice și cu care voi fi în permanent contact.

În acest sens, vă rog să îmi scrieți la al.diaspora.43@gmail.com să identificam și să rezolvam împreună problemele diasporei!