Andrei Carabelea

Andrei Carabelea, candidat la Senat, este apărătorul mediului. Andrei a profesat în domeniul privat timp de 8 ani în managementul afacerilor și în implementarea de proiecte cu fonduri nerambursabile. Este fondatorul Asociaţiei Sens Civic, care militează pentru educarea spiritului civic şi protejarea mediului. Fost profesor de franceză, Andrei a demisionat pentru a-şi dedica tot timpul construcţiei unei Românii curate.

 

Neamț, candidat la Senat

carabelea1000x1000

Biografie

Sunt Andrei Carabelea, absolvent al Facultății de Istorie din cadrul Universității \”Alexandru Ioan Cuza\” din Iași și fondatorul Asociației Sens Civic din Piatra Neamț. Sunt căsătorit și am o fetiță de 3 ani. Am lucrat mai bine de 8 ani în mediul privat având experiență în managementul proiectelor. O perioadă am profesat și în învâțământ, însă am descoperit un sistem educațional învechit și ineficent.

Cred într-o Românie #pebune și de 10 ani luptă pentru asta prin voluntariat. Fiind un om cu dragoste de țară și un activist pentru comunitate, am decis să candidez pentru Senat.

Voi fi la fel de determinat ca și până acum să fac bine comunității, însă voi fi mult mai eficient. Voi fi cea mai tânără și mai activă prezență din Senatul României. Te voi respecta și reprezenta cu demnitate în următorii 4 ani fără a-mi atribui mie sau altora pensii speciale.

Social


Programul candidatului

Pentru mine România #pebune înseamnă România curată, iar pentru o astfel de țară este nevoie de:

 1. Elaborarea și aplicarea unei strategii naționale mediu curat (antideșeuri, antipoluare, antidefrișare, antibraconaj)
 2. O reformă politică #pebune (inclusiv cu modificarea Constituției) care să cuprindă
  • Parlament unicameral cu maxim 300 de parlamentari (în conformitate cu Referendumul din 22 noiembrie 2009)
  • schimbarea statutului deputaților și senatorilor (bazată pe trei principii fundamentale: transparență, responsabilitate, eficiență)
  • limitarea votului secret în Parament
  • restrângerea imunității parlamentare
  • modificarea legii electorale cu eliminarea pragului electoral de 5% și a privilegiilor acordate partidelor parlamentare

T: 0727-820.500