Anton Deleu

Anton Deleu, candidat la Camera Deputaţilor, este vocea românilor din Republica Moldova. Anton a ajuns în acest an la concluzia că numai prin implicare problemele comunităţii pot fi rezolvate. El face parte din cei 500.000 de moldoveni care şi-au redobândit în ultimii 25 de ani cetăţenia română şi este hotărât să le reprezinte interesele în Parlamentul României.

Din păcate, Anton Deleu nu a reușit să strângă cele 6.5o0 de semnături necesare depunerii candidaturii. Acesta este mesajul lui pentru susținători.

 

Diaspora, candidat la Camera Deputaților

anton-deleu

Biografie

Sunt Anton Deleu, vicepreşedinte al Platformei Acţiunea Civică a Tinerilor. Am absolvit Facultatea de Relații Internaționale a Universității de Stat din Sankt-Petersburg și Academia de Studii Economice din Chișinău. Am lucrat în cadrul mai multor proiecte ale Comisiei Europene în Republica Moldova şi am activat în calitate de coordonator pe proiecte la Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Republica Moldova.

Până anul acesta, nu am fost implicat în politică. Ca fiecare dintre dvs, am învățat, am muncit și mi-am clădit o familie. Însă urmărind evoluția scenelor politice de la București și Chișinău, am ajuns la concluzia că așa nu se mai poate. A venit timpul generației noastre, să intrăm pe scena politică pentru a demonstra cât de solide sunt convingerile noastre si cu ce putem noi contribui la dezvoltarea societății în care trăim.

Programul meu politic va fi axat în mare parte pe interesele cetățenilor români din Republica Moldova și diaspora. Astfel, problemele noastre nu ar fi doar o ultima pagina dintr-un lung șir de promisiuni a unor partide, ci ar fi foaia mea zilnică de parcurs în Parlamentul României.

Îmi propun să susţin din punct de vedere legislativ toate initiaţivele care vor conduce la  creşterea bunăstării  cetăţenilor României și a Republicii Moldova şi voi insista pe schimbarea priorităţilor de pe agenda publică a clasei politice de la Bucuresti, spre educatie, sanatate si sport, atragerea investitorilor ce vor crea locuri de munca mai ales în zonele puţin dezvoltate ale României, dar şi stimularea investitorilor români de a investi în Republica Moldova.

Social


Programul candidatului

De ce vreau să candidez pentru Parlamentul României? Pentru că merităm cu toții o Românie pe bune unde:

  • Monitorizarea mai strictă a ajutoarelor sociale acordate de către România pentru Republica Moldova, ca acestea să ajungă la persoanele care au cu adevărat nevoie de ele;
  • Extinderea programului de reabilitare a grădiniţelor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova;
  • Mărirea cotei bugetare alocate Republicii Moldova prin depunerea de amendamente concrete şi punctuale la Legea Bugetului de Stat, astfel încât în următorii 2 ani, Republica Moldova să beneficieze de un buget direct proporţional cu numărul de cetățeni români care și-au redobândit cetățenia României. În implementarea proiectelor se va ține cont de comunitățile de pe întreg teritoriul Republicii Moldova;
  • Reorganizarea sportului în masă în România și Republica Moldova prin acordarea fondurilor europene și implicarea instituțiilor de profil ale României prin crearea campionatelor comune unde permite legislaţia internaţională;
  • Sprijinirea activă a societății civile din Republica Moldova privind combaterea principalelor probleme ale societății – sărăcia, alcoolismul, drogurile, drepturile copiilor, condiţiile din casele de copii şi ajutorul persoanelor în vârstă rămase singure.

 

e-mail: deleu.anton@gmail.com