Dan Oșvath

Dan Oşvath, candidat la Senat, este susţinătorul dreptăţii. Este de 18 ani consilier juridic, iar după 27 de ani în care clasa politică şi-a bătut joc de români, Dan s-a hotărât să se implice pentru a lupta împotriva abuzurilor.

 

Sibiu, Senat

foto-1-e1479227705224111

Biografie

Mă numesc OŞVATH DĂNUŢ TRAIAN, am 43 de ani, m-am născut şi locuiesc în Mediaş şi muncesc atât în Mediaş, cât şi în Sibiu. Sunt căsătorit şi am un copil de 14 ani.

Am absolvit Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” Bucureşti, promoţia 1997 (arma grăniceri). Am urmat studiile postuniversitare ale facultăţii de drept „Simion Bărnuţiu” Sibiu, cu specializarea dreptul afacerilor, precum şi diverse cursuri de perfecţionare.

Am fost ofiţer de grăniceri pe frontiera de Vest, unde am apărat frontiera de stat a României, iar în prezent sunt consilier juridic, având o experienţă de peste 18 ani în meserie.

27 de ani de supremație a partidelor politice corupte au adus ţara în stare de sărăcie, iar politicienii şi oamenii lor au furat şi au vândut ţara bucată cu bucată şi sunt putrezi de bogaţi.

Acest lucru trebuie să înceteze chiar în acest moment !

DNA-ul este singura instituţie din România care mai poate face puţină curăţenie printre aceşti politicieni. Eu aş întări și sprijini DNA-ul, l-aș finanța, astfel încât să facă față valului de politicieni corupți.

Ca să schimbăm ceva, trebuie să schimbăm oamenii, în primul rând pe cei din Parlament, pentru că România este administrată după legile date de aceştia. Dacă schimbăm politicienii, schimbăm şi sistemul.

Cetăţeanul de rând are o soluţie simplă şi eficientă pentru sancţionarea partidelor politice, răspunzătoare de starea în care am ajuns. Această soluţie este dreptul de a vota.

Vă invit pe toţi să-i sancţionăm pe cei vinovaţi, mergând la vot. Resemnarea nu este o soluţie.

Votaţi ! Daţi dovadă de curaj şi votaţi !

Voi le-aţi dat puterea, voi să le-o luaţi.

Dacă vreţi România înapoi, nu trebuie să le-o cereţi, trebuie să le-o luaţi.

Profitaţi de această ocazie pentru că nu vă mai întâlniţi cu ea decât o dată la 4 ani.

Nu votaţi sigla unui partid cu ochii închişi. Verificaţi mai întâi persoanele pe care partidele le propun pe listele lor şi veţi vedea că majoritatea sunt aceeaşi oameni vechi, care ne-au guvernat 27 de ani, de care trebuie să scăpăm, altfel va rămâne acelaşi Parlament corupt.

Trebuie să redăm Parlamentului României locul şi respectul cuvenit într-un stat de drept.

Prin schimbare îi forţăm să ia măsuri pentru reorganizarea lor, a partidelor politice, pentru schimbarea oamenilor care le conduc, pentru schimbarea atitudinii faţă de cetăţeanul român, pentru determinarea lor să facă ceva pentru noi şi pentru România, să ne respecte, să nu ne mai considere proşti, în caz contrar tot ce vom face noi este în zadar.

Partidele politice pretind că vor schimbarea, dar de fapt nu vor să schimbe nimic. Aceiaşi oameni vor să rămână la putere şi să facă ce au făcut până acum.

Nu am fost membru în vreun partid politic şi nici nu voi fi. Sunt un simplu cetăţean fără experienţă politică. Sunt un profesionist în meseria mea. Sunt un om între oameni.

În România, a avea experienţă politică înseamnă experienţă în corupţie, înşelăciune şi furt. Eu nu am această experienţă. Urăsc corupția. Toți suferim din cauza corupției parlamentarilor condamnați.

Dacă fiecare judeţ dă un senator ca mine, vor fi 41 de senatori noi, curaţi, care vor avea o voce puternică în Parlament.

Dacă să fi patriot, să-ţi iubeşti ţara, înseamnă să fi naţionalist, atunci eu sunt naţionalist.

Social


Programul candidatului

Obiectivele pentru care voi lupta, dacă voi avea onoarea de a fi învestit cu încrederea dvs. şi cu responsabilitatea acestei funcţii, sunt următoarele :

 1. Reducerea vârstei de pensionare, la 60 de ani la bărbaţi, iar la femei la 55 de ani. Acum, vârsta de pensionare a românilor este stabilită după speranţa de viaţă a germanilor sau a austriecilor, nicidecum după speranţa de viaţă a românilor. Astfel se creează locuri de muncă pentru tineri, pentru a nu mai fi nevoiţi să emigreze sau să trăiască din ajutorul de şomaj, iar pensionarii putând să aibă grijă de nepoţi. Un astfel de pensionar crează două locuri de muncă, deoarece salariul lui, fiind mai mare, se împarte la doi noi angajaţi tineri.
 2. Restricţionarea vânzării  terenurilor  şi   a  pădurilor   României  către   străini,  prin   adoptarea   legii franceze, cea mai restrictivă din Uniunea Europeană. În prezent o treime din terenurile agricole ale României sunt în posesia străinilor, fapt ce pune în pericol siguranţa naţională.
 3. Oprirea jafului naţional prin stoparea defrişărilor ilegale și interzicerea totală a exporturilor de lemn neprelucrat şi semiprelucrat şi adoptarea legii austriece cu privire la tăierea pădurilor. Străinii nu au decât să-şi taie pădurile lor. Astfel, fabricile de mobilă străine se vor muta în România.
 4. Interzicerea construirii microhidrocentralelor montane, deoarece distrug fauna montană.
 5. Înfiinţarea unei societăţi naţionale pentru extragerea aurului românesc, fără utilizarea cianurilor. Aurul românesc trebuie să rămână al românilor, să producă bunăstare poporului român.
 6. Anularea imunităţii parlamentarilor.
 7. Anularea pensiilor speciale ale parlamentarilor, deoarece este o discriminare faţă de cetăţenii de rând. Singurul criteriu pentru stabilirea pensiilor tuturor cetăţenilor români trebuie să fie contributivitatea la sistemul de pensii.
 8. Pierderea implicită a mandatului   parlamentarului în cazul condamnării   penale,   chiar  şi   cu suspendare sau cu amendă penală. Exemplu relevant fiind cazul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care este condamnat, este parlamentar şi candidează în continuare.
 9. Confiscarea extinsă a averilor nejustificate şi a celor obţinute ilicit şi recuperarea integrală a prejudiciilor. Marile averi au fost făcute prin furt şi corupţie.
 10. Interzicerea deţinerii  oricărei  funcţii  publice sau de demnitate publică a persoanelor care au deţinut orice funcţie, alta decât simplu membru, în Partidul Comunist Român.
 11. Stimularea rămânerii tinerilor în România şi repatrierii cetă enilor români din străinătate, prin crearea de facilităţi locative şi a locurilor de muncă bine plătite. Copii noştrii vor să muncească acasă, nu să slujească în alte ţări.
 12. Majorarea salariului minim pe economie, în mod treptat, până la 1.000 Euro. Astfel, se va stimula munca şi dezvoltarea clasei de mijloc a României, care este direct producătoare şi care susţine direct economia naţională, prin muncă şi prin plata impozitelor şi taxelor. Cei foarte săraci nu pot plăti impozite, iar cei foarte bogaţi găsesc soluţii fiscale să nu plătească impozite în România, ci doar să se folosească de forţa de muncă ieftină din ţara noastră, adică să ne exploateze.
 13. Stimularea investiţiilor în zonele rurale. Astfel, se va reînvia satul românesc, se va repopula din zonele urbane şi, implicit, se va dezvolta agricultura şi zootehnia.
 14. Promovarea produselor româneşti şi interzicerea importurilor de alimente şi a altor bunuri care nu corespund normelor europene. Străinii trebuie învăţaţi să ne respecte, deoarece ei produc alimente şi bunuri de proastă calitate pentru români şi de bună calitate pentru ei.
 15. Impozitarea corectă a societăţilor cu capital străin, cu impozit pe cifra de afaceri, nu impozit pe profit, pentru că aceştia nu produc profit în România, ci la ei acasă.
 16. Creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi a bunurilor sale şi scăderea numărului de fapte antisociale, prin măsuri de prevenire a acestora  şi întărire a întregului sistem de ordine publică, prin finanţare corespunzătoare şi depolitizare.
 17. Reducerea birocraţiei şi eficientizarea administraţiei publice. De exemplu : “Dacă statul deţine un document al cetăţeanului, atunci nu mai are voie să i-l ceară”.
 18. Depolitizarea instituţiilor publice, de învăţământ, de sănătate, de ordine publică, a armatei şi a societă ilor de stat. Unicul criteriu de angajare şi promovare să fie profesionalismul. Astfel, vor înceta abuzurile şi traficul de influenţă pentru angajarea şi promovarea nonvalorilor.
 19. Promovarea produselor alimentare bio și ecologice şi interzicerea cultivării şi comercializării pe teritoriul României a plantelor cu potenţial pericol pentru sănătatea populaţiei.

Susţin în totalitate obiectivele PACT (Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor), precum şi echipa sa de profesionişti. ( www.pactpentruromania.ro ).

osvathsebastian@yahoo.com