Nicu Rădulescu

Nicu Rădulescu, candidat independent la Camera Deputaţilor, este susţinătorul renaşterii turismului românesc. Specialist în turism balnear, fiu de miner, tată a doi băieţi şi un iubitor neobosit al oamenilor, Nicu Rădulescu a decis să se implice în politică pentru a readuce turismul românesc la strălucirea de altă dată.

 

 

Brașov, Camera Deputaților

dsc_8030

Biografie

În 2003 am fost președinte de ședință a Organizației Mondiale a Turismului la Beijing, iar în 2007 am fost ales vice-președinte al European SPA Association (ESPA). Din 2009 și până astăzi am fost prezent la toate congresele europene ale turismului balnear, în calitate de reprezentant al României și vicepreședinte al ESPA, primind numeroase premii internaționale.

În 2004 am primit Medalia Meritul pentru Învățământ clasa a III-a conferită  de Președintele României.

Îmi iubesc țara și natura sa uimitoare, cu darurile sale neprețuite și trăiesc cu amărăciunea că de cele mai multe ori, potențialul și resursele balneare ale României sunt mai bine înțelese în afara țării decât în interiorul ei. Vreau să folosesc toată energia și puterea de muncă pe care o am pentru a reda turismului balnear românesc strălucirea de altă dată și de a-l integra în circuitul european și mondial.

Din 2005, Brașovul m-a adoptat, iar eu l-am primit în suflet. Mă simt acasă aici și ca orice om crescut după principii sănătoase, îmi doresc să pun umărul la dezvoltarea orașului și a județului. În plus, cred că am experiența și cunoștințele necesare pentru a face lucruri vizibile, lucruri care contează. Într-o societate confuză și lipsită de repere, cred cu tărie că un om independent poate face mai mult decât o organizație politică, pentru că justețea, conștiința și voința celor pe care îi reprezintă vor prima în fața oricăror interese de partid.

Am constatat că în România turismul a fost declarat prioritate națională de fiecare dată când începea o campanie electorală. Dezamăgit că după fiecare campanie politicienii uitau de această prioritate și descoperind că Brașovul este indiscutabil cel mai relevant oraș turistic al țării, m-am hotărât prin urmare să candidez și prin experiența mea să-mi țin promisiunea ca județul Brașov să fie poarta de intrare a turiștilor străini în România. Modul în care un popor își tratează resursele este un indicator de cultură și civilizație, iar oamenii politici ar trebui să înțeleagă asta.

Social


Programul candidatului

  • Priorități ce nu pot fi separate: aeroport și autostradă

Vreau să fac din Brașov o poartă de intrare pentru turismul inteligent în România. Susţinerea acestor două obiective este o prioritate, la nivel declarativ, în programele tuturor celor ce candidează în Brașov. Pentru mine însă, e o prioritate reală, fundamentală, pentru că turism fără infrastructură nu poate exista.

  • Legislație și schimbări radicale privind educația și sănătatea

Educaţia şi sănătatea sunt interdependente. Mă preocupă situaţia tinerilor și pensionarilor, deopotrivă. Toată lumea se concentrează pe populația activă, care este motorul societății, dar uită de tinerii care trebuie să deprindă o educație a sănătății, a grijii pentru trupul și spiritul lor, precum și de pensionarii care ar trebui și ar putea beneficia de mult mai mult decât li se oferă. E ceva mai important decât sănătatea? Sunt tinerii sau bătrânii sănătoși? Știu ei să se prețuiască, să se respecte? Știu ce au de făcut pentru a fi fericiți? Peste 200.000 de pensionari ar putea primi, anual, bilete gratuite de odihnă în stațiunile balneare. Vreau, pot și știu cum să extind pentru tot anul, sezonul turistic pentru sănătate prin Casa Națională de Pensii.

  • Facilități pentru tineri

Trebuie să existe premisele unui sprijin pentru cei care vor să revină în țară, să investească și să lucreze. Oamenii sunt principala resursă a unei țări. Noi o educăm pe-a noastră și apoi o lăsăm să plece în străinătate, pentru ca alții s-o exploateze. Tinerii trebuie sprijiniți să studieze, să se dezvolte, să devină antreprenori și să beneficieze de un sistem care să îi determine să nu părăsească țara.

  • Lobby la nivel european

Accesul meu în Parlamentul European prin ESPA este oricând facil. Vreau să fiu un deputat pentru Brașov, dar și pentru toată România. Vreau să fac pentru Brașov lucruri pe care apoi ceilalți să dorească să le replice în toate zonele importante din țară. Vreau să îmi folosesc experiența, relațiile umane și profesionale create de-a lungul carierei în folosul brașovenilor și al românilor.

  • Fonduri europene

Fondurile europene sunt un domeniu în care am competenţă şi experienţă. Oamenii trebuie ajutați să acceseze fonduri, nu împiedicați prin practici absurd, întrucât există axe neexploatate suficient, iar gradul de absorbție e mic. Domeniul acesta are nevoie de restructurări pe exemplul polonez.

  • O nouă generație de specialiști

Vreau ca după acest mandat să plec cu fruntea sus și să las în locul meu o generație tânără de turism bine școlită, bine documentată, profesionistă și gata de acțiune. Am cunoștințele, vreau să le împărtășesc și cred cu tărie că există numeroși tineri inteligenți și capabili, care pot transforma țara aceasta din punct de vedere turistic. Vreau să lucrez cu ei și pentru ei.

 

Telefon: 0731.865.179

Mail: contact@nicuradulescu.ro


Află mai multe despre candidat

Vizitează website