PROCLAMAȚIE

a tinerilor români: ROMÂNIA #PEBUNE ESTE INDEPENDENTĂ!

Noi tinerii români contăm. Suntem aici în țara noastră, muncim zi de zi și visăm că le vom oferi copiilor noștri o viață mai bună decât cea pe care o trăim noi acum. Am stat pe margine pentru că politicienii ne-au convins că noi nu contăm. Până aici!

Acum un an ne-am trezit! Uniți de o viziune comună pentru România, suntem forța de care românii au nevoie pentru eliberarea țării de sub tirania actualelor partide politice.

România pe bune este a cetățenilor și nu a politicienilor. România pe bune este independentă de partidele politice actuale care și-au scris istoria.

Șansa României la o schimbare reală este ca Parlamentul ales în decembrie 2016 să fie al cetățenilor și nu al politicienilor de carieră. O echipă de parlamentari independenți poate face pentru România ce nu au făcut partidele politice în ultimii 27 de ani. Tinerii români anunță astăzi Mișcarea Națională a Independenților, soluția pentru un Parlament pe bune, fără corupți, fără impostură, fără interese de partid, bazat pe competență, pe devotament și pe cinste.

În ultimul an a început procesul de schimbare în bine a României. Prin măsurile adoptate, Guvernul Cioloș a restabilit încrederea cetățenilor în actul de guvernare. Reformele inițiate de acest Guvern trebuie să continue independent de partide și după alegerile din decembrie, susținute de un Parlament al cetățenilor.

Vom fi puternici și liberi.

La fiecare 4 ani partidele politice ne fac mai slabi, la fiecare 4 an România este mai săracă, mai dezorganizată și mai lipsită de speranță. Politicienii nu se pot reforma, nu își pot schimba propriile partide în care sunt prizonieri. Nu pot și nu știu cum să reformeze România.

Ei nu ne-au reprezentat niciodată! Din nou se ascund pe liste de partid, făcute în spatele ușilor închise încercând și în acest an cu bani furați să ne fure voturile. Vor să ne ia ochii punând pe liste tehnocrați.

Printre „succesurile” lor de până astăzi menționăm:

– au alungat din țară milioane de români;

– au transformat corupția în politică de stat;

– au atacat premeditat școala și au distrus șansa egală a tinerilor la educație;

– au împins sistemul medical în colaps, fără specialiști, fonduri și strategie pe termen lung;

– au distrus sistematic pădurile și apele noastre;

– au condamnat antreprenorii și capitalul românesc prin practica șpăgilor de partid și prin birocrație;

– au compromis în totalitate încrederea cetățenilor în instituțiile statului și în democrație.

Susținem un Guvern competent și un Parlament independent. Tinerii români independenți îi cheamă alături ca cetățeni implicați și pe miniștrii tehnocrați, și în mod special pe premierul Dacian Cioloș.

Guvernul Cioloș a demonstrat că politica și administrația #pebune nu sunt doar apanajul politicienilor. Acest Guvern, în totalitate sau parțial, are obligația să continue independent de partide și să exprime interesele cetățenilor prin competență și integritate. Acest Guvern poate să pună temelia României pe bune.

Candidaturile independente ale premierului și ale miniștrilor tehnocrați performanți sunt necesare mai ales pentru a transmite un semnal de schimbare către tineri: poți să reușești și să fii apreciat în România prin muncă cinstită și nu mai e nevoie să pleci din țară sau să intri într-un partid politic. Numai prin aceste candidaturi mandatul Guvernului Cioloș și reformele inițiate de către acesta vor fi validate prin vot de către români. În schimb, candidatura tehnocraților pe listele partidelor mai vechi sau mai noi ne-ar aduce înapoi într-un trecut de care ne-am săturat.

De data asta, lucrurile trebuie să stea exact invers: românii să vorbească, partidele să asculte. Tinerii români sunt independenți de partide. Și alegem implicarea!

România trece printr-o revoluție a implicării. Ca de fiecare dată în istoria noastră, tinerii sunt în prima linie. România are nevoie de cetățeni puternici, liberi și independenți de partide. Cetățeni europeni. Avem o ocazie unică să demonstrăm că împreună noi cetățenii putem face mai mult decât actualii politicienii și  Parlamentul lor.

Cum? Semnând pentru candidați independenți, ieșind la vot și alegând candidați independenți pe 11 decembrie. Și tu poți fi unul dintre acești candidați independenți pentru Camera Deputaților și pentru Senatul României. Susținem Mișcarea Națională a Independenților. Grupurile de senatori și deputați independenți vor putea să asigure adoptarea unor măsuri legislative în interesul cetățeanului și pentru dezvoltarea României, nu pentru grupuri de interese obscure. Acum suntem pregătiți pentru o altfel de politică cerută de atâta vreme de cetățeni și pentru altfel de candidați: independenți cu viziune, integri și competenți.

Aceasta este cheia transformării României prin întărirea democrației și aplicarea necondiționată și egală a legilor. Partidele politice sunt răul ultimilor 27 de ani. De-acum înainte, tinerii vor cuceri politica românească.

România #pebune este independentă de partide și doar astfel putem să producem schimbarea pe care ne-am dorit-o de la Revoluția din 1989 și până acum. România liberă, puternică și fără impostură, România cu bun simț și responsabilitate, România dezvoltată, democratică și demnă are acum șansa să devină realitate.

Prin implicarea fiecăruia dintre noi.

Revoluția implicării a început.

Împreună!
Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor